Energielabel

Volgens de Nederlandse wetgeving is het voorgeschreven dat elk pand een energielabel heeft. Bij verkoop of verhuur moet dit label overhandigd of getoond kunnen worden. Voor het verkrijgen van dit label kunt u eenvoudig de aanvraag doen via onderstaand formulier.

Vanwege de wijzigingen in het WWS (Woningwaarderingsstelsel) en het wetsvoorstel m.b.t. de regulering van het midden huur segment (187 punten) per 01-01-2024, is het raadzaam voor u als vastgoedeigenaar om zeker te weten dat de verhuurde woning bij een huurmutatie nog wel in de vrije sector valt. De tweede kamer is voornemens dat de Wet Betaalbare Huur in werking zal treden per 1 juli 2024. Daarmee is er een kans, wanneer de woning opnieuw wordt verhuurd dat deze mogelijk niet in de nieuwe vrije sector valt. Dat kan invloed hebben op de huurprijs.

Wij staan u graag bij om te zien of uw woning voldoet aan de benodigde WWS punten. Wij maken graag een analyse van de huidige situatie en voorzien u dan van advies om tegen minimale kosten, de woning naar of in de vrije sector te houden. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op.