Huis verhuren Amsterdam

Ga jij even lekker op reis? Of heb je een andere woning gevonden? Dan is je huis verhuren in Amsterdam een slimme optie! Maar daar komt natuurlijk heel wat bij kijken. Zo is het belangrijk dat jij goede voorbereidingen treft en goed onderzoekt welke regels en afspraken de gemeente Amsterdam stelt aan het verhuren van jouw woning. Deze verschillen namelijk voor tijdelijke verhuur en langdurige verhuur.

Wij gaan in dit artikel dieper in op je huis verhuren in Amsterdam. Wil jij geen tijd besteden aan het uitzoeken wat er moet gebeuren? Laat je huis verhuren in Amsterdam dan over aan een van onze professionals en plan meteen een gesprek in!

Waarom je huis verhuren Amsterdam?

Het kan lucratief zijn om jouw huis te verhuren in Amsterdam! Op dit moment is er namelijk meer vraag dan aanbod op de woningmarkt. Hierdoor zijn niet alleen de aankoopprijzen van huizen flink gestegen, maar ook de huurprijzen zijn aanzienlijk omhoog gegaan. Als je een huis bezit in Amsterdam en het niet nodig is dat je deze verkoopt, kun je door deze te verhuren passief inkomen creëren.

Je kunt ervoor kiezen om je huis zelf te verhuren, maar het uitbesteden van jouw verhuur kan grote voordelen met zich meebrengen. Zo heb je er zelf geen omkijken naar en kost het je dus ook geen tijd en moeite. Het vastgoedbedrijf beheert jouw pand, onderhoudt jouw huis en zoekt naar een geschikte huurder. Maar belangrijker nog, door het uitbesteden van de verhuur van jouw huis kun je profiteren van een groot belastingvoordeel. Door alles uit te besteden worden jouw inkomsten als ‘passief’ gezien, waardoor je in een andere belasting box belandt. Daar zullen we later in dit artikel nog uitgebreid op terugkomen.

Profiteren van de stijgende huizenprijzen

Je huis verhuren in Amsterdam zorgt natuurlijk voor (passieve) huurinkomsten. Maar er is nog een voordeel als je je huis verhuurt. De huizenprijzen zijn op dit moment namelijk exponentieel aan het stijgen. De verwachting is ook dat deze stijgende lijn voorlopig gaat aanhouden. Als je dus wacht met de verkoop van je woning, en in plaats daarvan kiest om je huis te verhuren in Amsterdam, kun jij in de toekomst profiteren van deze stijgende huizenprijzen. Zo creëer jij een win-win situatie.

Dit is wat je moet weten over je huis verhuren Amsterdam

Het klinkt waarschijnlijk als een makkelijke keuze na het lezen van de voordelen: je huis verhuren in Amsterdam. Toch is het helaas niet zo simpel als het wellicht lijkt. Elke gemeente heeft namelijk regels opgesteld, waar jij je als verhuurder aan dient te houden. Zo mag je jouw woning bijvoorbeeld niet onbeperkt verhuren via verschillende platformen, om zo de concurrentie voor de hotels eerlijk te houden. 

Als jij kiest voor je huis verhuren in Amsterdam, heb je je aan de regels van de gemeente Amsterdam te houden. Daarin wordt onderscheid gemaakt tussen tijdelijke verhuur van je huis en langdurige verhuur.

Tijdelijk je huis verhuren Amsterdam

Voor tijdelijk je huis verhuren in Amsterdam kun je verschillende redenen hebben. Er bestaan ook verschillende vormen van tijdelijke verhuur, waarbij weer eigen regels gelden. Het is belangrijk dat je hierbij goed uitzoekt of er een vergunning nodig is en welke dit dan moet zijn. Ook is er in sommige gevallen sprake van een meldplicht.

Huisbewaring 

Huisbewaring kun je aanvragen als je je huis in Amsterdam voor langer dan drie maanden, maar korter dan twee jaar wil verhuren. Er is geen vergunning nodig voor huisbewaring, maar de afdeling ‘Wonen’ van de gemeente moet hiervoor wel toestemming geven. Nadat je een aanvraag indient voor huisbewaring, controleert deze afdeling je gegevens. Huisbewaring kun je één keer per vijf jaar aanvragen.

Tijdelijke verhuur bij renovatie of sloop

Als jouw huis op de slooplijst staat of op de nominatie staat gerenoveerd te worden, dan mag je deze tijdelijk verhuren. Vaak duurt het nog een aanzienlijke tijd voordat dit namelijk daadwerkelijk gaat gebeuren. En door jouw huis te verhuren in Amsterdam, kun je er zelf nog inkomsten uit innen. Hiervoor heb je geen vergunning nodig.

Tijdelijke verhuur van een te koop staand huis

Staat jouw huis in de verkoop maar lukt het maar niet deze verkocht te krijgen? En ben je zelf al verhuisd naar je nieuwe woning? Dan is het een optie om jouw te koop staande huis in Amsterdam te verhuren. Zo kun je inkomsten winnen, terwijl jouw huis wel beschikbaar blijft op de koopmarkt. Ook voorkom je hiermee dat krakers jouw woning kraken. Belangrijk om te weten, is dat je voor deze vorm van tijdelijke huur wel een vergunning dient aan te vragen.

Huis verhuren aan toeristen

Als jij op vakantie gaat en dus even niet in je eigen woning verblijft, kun je ervoor kiezen je huis in Amsterdam tijdelijk te verhuren aan toeristen. Zo krijg jij inkomsten binnen terwijl je op vakantie bent. Ideaal toch?

Voordat je van start gaat, is het wel van belang dat je zowel een vergunning als een registratienummer aanvraagt bij de gemeente Amsterdam. Het aanvragen van zo’n registratienummer is gratis. Het is verplicht deze te vermelden in je advertenties.

Huis verhuren aan expats

Amsterdam is de bruisende hoofdstad van Nederland. Hier wonen, naast veel Nederlanders, ook een flink aantal expats. Dit komt omdat er veel multinationals in en rondom Amsterdam zijn gevestigd. Deze expats worden door deze multinationals naar Nederland gehaald voor een bepaalde tijd, zodat zij tijdens deze tijd bepaalde specialismen kunnen uitvoeren. Al deze expats zijn natuurlijk op zoek naar een verblijfplaats voor zichzelf en hun gezin. Vaak hebben expats bepaalde wensen met betrekking tot het soort woning en de ligging van deze woning. Het zou zomaar kunnen dat jouw woning geschikt is om te verhuren aan expats.

Wil jij zorgeloos je huis verhuren in Amsterdam? Zet dan de professionals aan het werk! Bij Immen Vastgoed zetten we onze jarenlange ervaring en kennis in om jouw woning snel en professioneel te verhuren. Wij kunnen je zelfs helemaal ontzorgen, door het beheer uit handen te nemen. Plan vrijblijvend een gesprek met onze specialisten om te ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen.

Langdurig je huis verhuren Amsterdam

De redenen om langdurig je huis te verhuren in Amsterdam kunnen verschillen. Wellicht ga je samenwonen en wil je graag huurinkomsten verkrijgen of sta je op het punt om een lange reis te maken. Wat de reden ook is, het is belangrijk dat je je verdiept in de regels die de gemeente heeft opgesteld om je huis te verhuren in Amsterdam. 

De gemeente Amsterdam stelt namelijk een aantal eisen aan het vaststellen van de maximale huurprijs. De huurprijs wordt bepaald op basis van het puntensysteem van het woningwaarderingsstelsel. De functionaliteiten die aanwezig zijn in huis, zorgen ervoor dat je huis een aantal punten krijgt. Denk hierbij aan de aanwezigheid van een lift bij een flatwoning, de soort kookplaat, de oppervlakte van het huis, de aan- of afwezigheid van een buitenruimte en het energielabel van het huis. 

Des te meer en betere functionaliteiten, des te meer punten het huis toegekend krijgt en hoe hoger de huurprijs mag zijn. Als na de berekening van het puntensysteem blijkt dat de huur van je huis meer dan €763.47 bedraagt, dan mag je zelf de huurprijs bepalen en deze woning in de vrije sector verhuren. 

Blijkt uit de berekening dat je huurprijs lager ligt dan €763.47, de zogenoemde liberalisatiegrens, dan mag je het huis ook niet in de vrije sector verhuren. Daarom kan het soms lonen om wat aanpassingen in je huis door te voeren, zodat je boven de liberalisatiegrens uitkomt. Dan mag je ook zelf je huurprijs bepalen.

Belastingvoordeel bij huis verhuren Amsterdam

Het ultieme doel bij je huis verhuren in Amsterdam is natuurlijk dat je er inkomsten uit krijgt. Zoals we eerder al hadden benoemd, kun je een bepaald belastingvoordeel verkrijgen. Hoe dat precies zit? Dat leggen we je hier haarfijn uit. 

De huurinkomsten die je verkrijgt door je huis te verhuren, kunnen op verschillende manieren belast worden. Dat is afhankelijk van de soort vastgoedbelegger. Ga je zelf je huis verhuren in Amsterdam? Dan wordt jij belastingtechnisch gezien als een vastgoedbelegger, ook al voelt dat voor jou waarschijnlijk niet zo. In dit geval ben je actief bezig in de woning door bijvoorbeeld klusjes uit te voeren. Ook ben je dan zelf bezig met het vinden van een geschikte huurder. Omdat je ‘werkt’ voor deze inkomsten, wordt het gezien als actief inkomen. Hierdoor belanden je huurinkomsten in box 1, een box waarbij je veel inlevert aan belastingen. Hierdoor kan je huis verhuren in Amsterdam een stuk minder opleveren

Vastgoedbeheer

Bij je huis verhuren in Amsterdam kun je er ook voor kiezen om dit uit te besteden. Bij vastgoedbeheer komen vele voordelen kijken. Zo hoef je zelf niets te doen. De vastgoedbeheerder regelt namelijk alles. Het vinden en screenen van de huurders, de administratie en het klussen en onderhouden van de woning. Jij hebt geen omkijken meer naar je huis, terwijl je wel de huurinkomsten krijgt. Dat is dan meteen het grootste voordeel. Doordat je alles uit handen geeft aan de vastgoedbeheerder, wordt jouw inkomen gezien als passief. Daardoor belanden je huurinkomsten in box 3, wat belastingtechnisch een stuk interessanter is dan box 1. Het verschil in te betalen belasting tussen deze twee boxen is namelijk aanzienlijk. Het is vaak een stuk lucratiever om te kiezen voor deze optie!

Waarom Immen vastgoed?

Zoals eerder benoemd, heeft het uitbesteden van je huis verhuren in Amsterdam aan een vastgoedbeheerder veel voordelen! Als jij wil profiteren van deze voordelen, is Immen Vastgoed de plek waar jij moet zijn. 

Wanneer jij een van onze adviseurs inschakelt, bespreken we jouw wensen en mogelijkheden in een een vrijblijvend gesprek. Wanneer jij ervoor kiest om een samenwerking met ons aan te gaan, nemen wij alles voor je uit handen. Jij hebt geen omkijken meer naar je vastgoedpand, wij regelen jouw administratie en hebben contact met de huurders. Doordat onze specialisten jarenlange ervaring en kennis in huis hebben, kennen wij alle ins en outs van de vastgoedmarkt. Wij hebben twee kantoren, waardoor we voor onze klanten in de Randstad altijd dichtbij zijn!

Immen Vastgoed heeft zich gespecialiseerd in verschillende onderdelen van de vastgoedmarkt. Wij beheren de vastgoedportefeuille van zeer verschillende vastgoedbeleggers. We kunnen je bijstaan tijdens het aankopen, verkopen en uiteraard ook het verhuren van je woning. Wij willen een langdurige samenwerking tot stand brengen waarbij jouw wensen en behoeften centraal staan.

Veelgestelde vragen

Als jij eraan denkt je huis te verhuren in Amsterdam, dan brengt het veel voordelen mee om dit uit te besteden aan een vastgoedbeheerder! Allereerst het belastingvoordeel. Door de verhuur van je huis uit te besteden aan een vastgoedbeheerder, worden de huurinkomsten minder zwaar belast. Dit levert in bijna alle gevallen meer op dan dat het vastgoedbeheer je kost. Ook wordt alles voor je uit handen genomen. Wij regelen als vastgoedbeheerder jouw administratie, zorgen voor onderhoud aan het pand en lossen geschillen met huurders op. Geen gedoe.

Vastgoedbeheer is maatwerk. Wij gaan met je in gesprek over jouw wensen en behoeften en afhankelijk daarvan kunnen wij je een inschatting geven van de kosten. Daarom zijn de tarieven voor volledig beheer op aanvraag. Neem vrijblijvend contact met ons op als je meer wil weten!

Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring en ontzettend veel kennis van de vastgoedmarkt. Dit combineren wij met persoonlijk contact en een groot netwerk. Dat maakt ons dé partner op het gebied van aankopen, verkopen en beheren van vastgoedpanden.

Voor het beantwoorden van al je vragen kan je direct contact met ons opnemen. Bel naar 035 – 20 63 037 of mail naar info@immenvastgoed.nl.

Je huis verhuren in Amsterdam? Plan een gesprek in!

Het is eenvoudiger dan je denkt om je huis te verhuren in Amsterdam. Plan direct een vrijblijvend en gratis gesprek in met een van onze specialisten en ontdek de mogelijkheden! Zo kunnen wij al jouw vragen beantwoorden. 

Plan een oriëntatiegesprek in