Vastgoed verhuur

Bent u van plan om uw vastgoed verhuren? Dan bent u bij Immen Vastgoed aan het juiste adres. Wij vertellen u graag meer over hoe u dit het beste kunt aanpakken, waar u op moet letten en welke voorwaarden en wetten er van toepassing zijn.   

Wanneer u van plan bent om uw vastgoed te verhuren is het erg belangrijk om op de hoogte te zijn van alle regels en voorwaarden die hierbij komen kijken. Zo voorkomt u dat u ergens tijdens het proces voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vastgoed verhuren met verhuurhypotheek

De eerste stap in het verhuren van een woning is natuurlijk het bezitten van een woning om te kunnen verhuren. Heeft u nog geen vastgoed in uw bezit, maar wilt u dit wel graag? Dan helpen we u graag verder om te kijken welke woning het beste past binnen uw mogelijkheden.  Het is belangrijk om in de juiste woning te investeren om zo hier uiteindelijk maximaal rendement uit te kunnen halen. 

Wanneer u vastgoed wilt verhuren kunt u dit het beste doen met een woning waar een verhuurhypotheek op zit, hier zitten nog steeds wat haken en ogen aan waarvan u op de hoogte moet zien. Echter is dit wel de beste optie als u voor de lange termijn van plan bent om uw vastgoed te gaan verhuren. 

 

De voorwaarden van een verhuurhypotheek zijn strenger dan die van een reguliere hypotheek. Zo kunt u bijvoorbeeld maar maximaal 90% van de woningwaarde in verhuurde staat lenen. Dit betekent dus dat u eigen geld nodig heeft om de investering te doen. 

 

Wanneer u een verhuurhypotheek wilt afsluiten op een woning is het belangrijk dat de woning in Nederland ligt. Daarnaast is het ook de bedoeling dat de woning permanent wordt verhuurd aan derde, het is dus niet mogelijk om deze te verhuren op sites als Airbnb. 

 

Onthoud dat de verhuurhypotheek bedoeld is voor particulieren die een woning willen verhuren, niet voor professionele investeerders in de woningmarkt. 

Verhuren van een pand in uw bezit

Heeft u al een pand in uw bezit dat u wilt en kan huren? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar geschikte huurders voor uw woning. Dit kan best wat stress en druk met zich mee brengen. Hoe vind u geschikte huurders? Hoe weet u dat het geschikte huurders zijn? En hoe berekent u de huurprijs? 

Al deze vragen en nog veel meer komen kijken bij het verhuren van een pand dat al in uw bezit is. Voor veel mensen, zeker als dit uw eerste pand is die u gaat verhuren, is het prettig om samen met een professional dit aan te pakken. 


Wij kunnen een gedeelte van het werk of alle werkzaamheden van u uit handen nemen. Dat levert u niet alleen meer rust op, maar ook meer zekerheid. Wij nemen alles uit handen van publicatie tot de oplevering van de woning. Dit is de meest zorgvrije en stressloze manier van het verhuren van uw vastgoed. 

Intake, publicatie en bezichtiging

Wanneer we u gaan helpen, beginnen we met een intake. We komen langs voor een persoonlijk gesprek om kennis te maken en te kijken naar de mogelijkheden van het verhuren van uw woning.  

Tijdens deze intake krijgt u advies over een mogelijke strategie en wat een rendabele en haalbare huurprijs is. Hierdoor heeft u meteen inzicht in de mogelijkheden en weet u wat u kunt verwachten. Dan is het tijd om te gaan starten en uw woning te laten zien aan potentiële huurders!

We beginnen met het traject door uw woning online aan te bieden. De woning wordt gepubliceerd op op onze website, social media en op alle grote verhuurplatformen. Daarnaast wordt deze ook vermeld in onze mailing. 

Door al deze verschillende vormen van het aanbieden van uw woning bereiken we een grote groep potentiële huurders. En vergroten we de kans dat u kunt kiezen uit meerdere geschikte kandidaten.

Nu uw woning online staat en mensen geïnteresseerd zijn is het tijd om een gedegen selectie uit te nodig voor een bezichtiging. Dit doen we op basis van uw wensen en verwachtingen van uw toekomstige huurder(s). 

 

Wij doen dit voor u, zodat u hier zelf niet mee bezig hoeft te zijn. Dit bespaart u veel tijd en energie. 

Wanneer het blijkt dat er uit de bezichtiging een geschikte huurkandidaat is gaan we verder.

Als laatste stap, wanneer de kandidaat is gekozen, beginnen we aan een grondige screening. Wanneer de kandidaat goed uit de screening komt, stellen we de kandidaat aan u voor en kunt u bepalen of het een geschikte huurder is voor uw woning. 

Wanneer het definitief is, zorgen wij ervoor dat het juridische gedeelte ook in orde wordt gemaakt. Hier hoeft u verder niks mee te doen, dit wordt volledig verzorgd.  

Als laatste zorgen we ervoor dat de 1e huurtermijn en de borg wordt geïncasseerd. Zo bent u ervan verzekerd dat de woning pas wordt overgedragen nadat de betalingen juist zijn ontvangen.

Zoals u ziet kunnen wij u dus alle stress, zorgen en tijd besparen door het volledige verhuur traject uit handen te nemen.

Wanneer kan je een huis verhuren?

Je kan niet zomaar elk huis verhuren, hier moet je eerst toestemming voor hebben van de hypotheekverstrekker. Dit gaat gemakkelijker wanneer er een verhuurhypotheek wordt afgesloten op het huis. 

Zo voorkomt u de grootste problemen die een bank kan hebben wanneer u een woning wilt verhuren waar een hypotheek op zit. 

Verhuren is zeker fiscaal interessant. Natuurlijk moet uw situatie wel rendabel zijn. Als u niet de juiste woning aanschaft of als er iets anders tijdens het proces fout gaat, bestaat de kans dat een woning aanschaffen om te verhuren niet rendabel gaat zijn voor u.

Daarom raden wij altijd aan om dit samen met een professional te doen. Zo weet u zeker dat het verhuren van een huis u meer opbrengt dan dat het u gaat kosten. Als de kosten lager zijn voor u dan de opbrengsten kunt u beter op zoek gaan naar een ander pand met betere mogelijkheden.

Risico’s

Investeren in een beleggingspand is een relatief veilige investering. Investeren is nooit volledig zonder risico’s. Daarom raden wij altijd aan om een hypotheekadviseur in te huren om te voorkomen dat u onnodige risico’s neem of eventueel geld misloopt. 

 

Daarnaast heb je als verhuurder veel verantwoordelijkheden, plichten en rechten waar je aan moet voldoen. Denk hier aan het onderhouden van de woning, controles van technische installaties en grote reparaties van sloten, kranen, scharnieren, etc…

Beheer van uw vastgoed na het verhuren

Na het verhuren van uw woning moet het vastgoed natuurlijk beheert worden. Hieronder valt bijvoorbeeld ervoor zorgen dat u de huur binnenkrijgt, de administratie netjes wordt afgerond en wijzigen in de huurovereenkomst rechtsgeldig worden gemaakt. 

Daarnaast kunnen we ook helpen met de complete ontzorging van het beheren van uw vastgoed, dan waarborgen wij ook de staat van uw vastgoed en het woongenot van de huurders. Zo heeft u een externe eerste aanspreekpunt voor uw huurders.

Veelgestelde vragen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende redenen om je huis te verhuren. Allereerst het rendement. Je huis verhuren levert je jaarlijks meer rendement op dan de rente die je over je spaargeld krijgt.  Daarnaast verbetert je cashflow, waardoor je maandelijks meer te besteden hebt. Je huis verhuren is dus hartstikke lucratief!

Je huis verhuren is makkelijker gezegd dan gedaan. Tenzij je de hulp van experts inschakelt. Als jij je vastgoed laat beheren door ons, nemen wij alles voor je uit handen. Van het onderhoud van jouw huis tot het contacteren  van huurders, wij regelen alles. Hierdoor worden de huurinkomsten van jouw woning gezien als passief, waardoor je huurinkomsten in box 3 worden belast. En dit is financieel een stuk interessanter voor jou als verhuurder!

Bij Immen Vastgoed combineren wij jarenlange ervaring met persoonlijk contact, korte communicatielijnen en een groot netwerk. We zijn dé partner als het aankomt op het beheren, aankopen of verkopen van vastgoedobjecten.

Voor het beantwoorden van al je vragen kan je direct contact met ons opnemen. Bel naar 035 – 20 63 037 of mail naar info@immenvastgoed.nl.

Je huis verhuren? Plan een gesprek in!

Je huis verhuren is eenvoudiger dan je denkt! Plan een gesprek in met een van onze adviseurs en ontdek de mogelijkheden. We delen de mogelijkheden, voordelen en beantwoorden al je vragen!

Plan een oriëntatiegesprek in